top of page

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

ΑΠΟ 100% ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ..

TSE_8294.jpg
01. ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Καθημερινά στις 6 το πρωί, παραλαμβάνουμε το πιο φρέσκο και αγνό μεσσηνιακό γάλα από τους ντόπιους παραγωγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια. Για εμάς, αυτή η πρώτη ύλη αποτελεί τη θεμέλια βάση για την κατασκευή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων.

02. ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ

Στη συνέχεια, το γάλα παστεριώνεται προκειμένου να καταστεί ασφαλές προς περαιτέρω χρήση. Σε αυτό το στάδιο πραγματοποιείται και το φιλτράρισμα του γάλακτος για την απαλλαγή του από οποιασδήποτε μορφής ξένα σώματα και σωματίδια. Με τις διαδικασίες αυτές διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα όσο και η υγιεινή των τελικών μας προϊόντων.

TSE_2954_edited.jpg
TSE_8329_edited.jpg
03. ΠΗΞΗ

Ακολούθως στο επεξεργασμένο γάλα προστίθεται η κατάλληλη, ανάλογα με το είδος τυριού που επιθυμούμε να παρασκευάσουμε, οξυγαλακτική καλλιέργεια καθώς και η πυτιά. Μετά την παρέλευση
συγκεκριμένου χρόνου πήξης, διαφορετικού για κάθε τυρί, σχηματίζεται το τυρόπηγμα.

04. ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ

Το προκύπτον τυρόπηγμα, αφού τεμαχιστεί, τοποθετείται σε καλούπια για την απομάκρυνση του ορού γάλακτος. Στο σημείο αυτό, το τυρί, ανάλογα με το σχήμα του καλουπιού, παίρνει την τελική του μορφή.

05. ΑΛΑΤΙΣΗ

Υπάρχουν δύο είδη αλάτισης, η ξηρή και η υγρή. Η φέτα και η σφέλα υφίστανται μεικτή αλάτιση ενώ τα σκληρά και ημίσκληρα τυριά υφίστανται μόνο υγρή αλάτιση κατά το πρώτο στάδιο ωρίμανσής τους.

07. ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Η ωρίμανση του τυριού είναι το τελευταίο σημαντικό βήμα στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και αποτελεί τον μυστικό παράγοντα πίσω από την εξαιρετική γεύση και υφή τους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως ακόμη και αρκετά χρόνια, ανάλογα με τον τύπο τυριού. Κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, το τυρί αποκτά την χαρακτηριστική πλούσια γεύση, την πολύπλοκη αρωματικότητα και την υφή που το κάνουν μοναδικό.

TSE_3289_edited.jpg
bottom of page