top of page

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Προετοιμασία

5 λεπτά

Μαγειρική

15 λεπτά

Μερίδες

4 μερίδες

Κατηγορία

Σαλάτες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τρυφερά βραστά παντζάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες, γλασσαρισμένα με πλούσιο dressing βαλσάμικου, τραγανά καρύδια και φέτα "Ο Πολύφημος".

ΥΛΙΚΑ

Για το dressing


  • 50g βαλσάμικο ξύδι

  • 100g ελαιόλαδο


  • 1 κ.σ. μουστάρδα


  • 1 κ.σ. μέλι


 

Για τη σαλάτα


  • 150g παντζάρι


  • 100g φέτα “Ο Πολύφημος”


  • 50g καρύδια


  • Dressing


  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1


Βράζουμε τα παντζάρια και αφήνουμε να κρυώσουν.



Βήμα 2


Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε καλά.



Βήμα 3


Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα βάζουμε σε μπολ όπου προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το dressing ώστε να φαίνονται γλασαρισμένα.



Βήμα 4


Προσθέτουμε και το καρύδι χοντροκομμένο.


Βήμα 5


Σερβίρουμε σε πιάτο με τη σπασμένη φέτα από πάνω.


bottom of page