top of page

ΤΡΑΓΑΝΟΙ ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Προετοιμασία

5 λεπτά

Μαγειρική

5 λεπτά

Μερίδες

4 μερίδες

Κατηγορία

Ορεκτικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τραγανοί λουκουμάδες με πλούσια γέμιση από φέτα, γραβιέρα και κεφαλοτύρι "Ο Πολύφημος" και θυμαρίσιο μέλι. Ιδανικοί για μεζέ ή ορεκτικό.

ΥΛΙΚΑ

Για το κουρκούτι:

  • 1 μπύρα 500mL


  • 1 φαρίνα 500g



 

Για την γέμιση:


  • 400g φέτα “Ο Πολύφημος”


  • 100g γραβιέρα “Ο Πολύφημος”


  • 100g κεφαλοτύρι “Ο Πολύφημος”


  • Πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο



 

Για το σερβίρισμα:


  • Θυμαρίσιο μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1


Ανακατεύουμε τη φαρίνα με την μπύρα για να φτιάξουμε το κουρκούτι και αφήνουμε στην άκρη.



Βήμα 2


Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και τρίβουμε την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.



Βήμα 3


Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.



Βήμα 4


Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.



Βήμα 5


Σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι από πάνω


bottom of page