top of page

HARD CHEESE

GRAVIERA

TSE_3435.png

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η φέτα Π.Ο.Π. είναι λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που ωριμάζει μέσα σε άλμη. Το γάλα που χρησιμοποιείται προέρχεται αυστηρά από ελληνικές φυλές προβάτων και αιγών που τρέφονται ελεύθερα τοπική χλωρίδα σε αναλογία το λιγότερο 70% πρόβειο και το πολύ 30% γίδινο γάλα. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Μετά την πήξη του γάλακτος, το πήγμα τεμαχίζεται και στραγγίζεται σε καλούπια. Ακολουθεί η ξηρή αλάτιση με την τυρομάζα να μένει στα καλούπια για μία ημέρα για να τοποθετηθεί ύστερα σε ξύλινα βαρέλια ή σε μεταλλικά δοχεία μαζί με άλμη, όπου ωριμάζει για δύο τουλάχιστον μήνες

ΓΕΥΣΗ

Η μοναδική χλωρίδα της περιοχής της Μεσσηνίας από την οποία αποκλειστικά προέρχεται το γάλα που συλλέγουμε, δίνουν τον ιδιαίτερο και αρωματικό χαρακτήρα στην φέτα μας. Η υφή της είναι σχετικά σκληρή και έχει πλούσια, υφάλμυρη γεύση με ξεχωριστή προσωπικότητα.

AT LEAST FIVE MONTHS AGEING

The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.

TSE_8545.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TSE_3442.png
FETA P.O.P

Rich Aroma

TSE_3466_edited.png
FETA P.O.P

Rich Aroma

TSE_3477_edited_edited.png
FETA P.O.P

Rich Aroma

bottom of page