ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η μυζήθρα είναι ένα αρκετά δημοφιλές τυρί τυρογάλακτος που χρησιμοποιείται κυρίως ως συνοδευτικό για τα ζυμαρικά. Το τυρόγαλο (ορός γάλακτος) προέρχεται από την παραγωγή όλων των υπολοίπων τυροκομικών προϊόντων.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το νωπό τυρόγαλο από την στράγγιση της τυρομάζας της φέτας και των υπολοίπων τυριών που παράγουμε θερμαίνεται και προστίθεται νωπό πρόβειο γάλα. Έπειτα, η μυζήθρα μορφοποιείται σε τυρόπανα (τσαντίλες) και αφού αλατιστεί, οδηγείται στο ξηραντήριο.
ΓΕΥΣΗ
Η μυζήθρα μας έχει ισορροπημένη γεύση με ένα βουτυράτο άρωμα, το οποίο προσδίδεται με τη χρήση του νωπού πρόβειου γάλακτος κατά την διαδικασία παραγωγής της. Συνοδεύει εξαιρετικά τα ζυμαρικά, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και ως έχει.
AT LEAST FIVE MONTHS AGEING
The ripening of our graviera takes place in a chamber with fixed temperature and humidity conditions. During this process the propionic bacteria hydrolyze the lactose resulting in the cheese undergoing changes such as moisture loss, and the development of the its characteristic aroma and flavor together with the creation of holes in the cheese.