ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το τυρί λαδιού είναι ένα επιτραπέζιο ημίσκληρο τυρί που παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα και το χαρακτηρίζει η πλούσια και πικάντικη γεύση. Μετά τη διαδικασία παραγωγής του, διατηρείται σε ελαιόλαδο, το οποίο του προσθέτει μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Η διαδικασία παραγωγής του είναι όμοια με αυτή της γραβιέρας. Κατά τη διαδικασία ωρίμανσης ωστόσο, παραμένει 2 μήνες σε μεσσηνιακό αγουρέλαιο μέσα σε πήλινα κιούπια. Έπειτα είτε μένει ως έχει και έχουμε το απλό τυρί λαδιού, είτε προστίθενται μυρωδικά και συσκευάζεται.
ΓΕΥΣΗ
Το τυρί λαδιού "Ο Πολύφημος" ωριμάζει σε εξαιρετικής ποιότητας μεσσηνιακό αγουρέλαιο. Το γεγονός αυτό προσδίδει μια πλούσια και μεστή γεύση στο τυρί. Ξεχωριστό γευστικό ενδιαφέρον έχει η προσθήκη μυρωδικών, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη επίγευση.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το τυρί λαδιού μας παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα αιγοπροβάτων που τρέφονται από την αγνή και πλούσια χλωρίδα της Μεσσηνίας. Διατηρείται μέσα σε τοπικό ελαιόλαδο για δύο μήνες. Στα αρχικά στάδια ωρίμασης έχει μαλακή υφή και γλυκιά γεύση, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ωριμάζει και γίνεται πιο σκληρό και πικάντικο .