Σαγανάκι Μεσσηνίας

Σαγανάκι Μεσσηνίας

Το σαγανάκι Πολύφημος έχει κλέψει τις καρδιές όσων το έχουν δοκιμάσει. Παράγεται στο τυροκομείο μας αποκλειστικά απο εκλεκτό Μεσσηνιακό γάλα. Συσκευάζεται σε κυλινδρική μορφή και διατίθεται σε δύο γεύσεις την κλασσική (λευκό χρώμα)  και την καπνιστή (σκούρο χρώμα).

Λίγα λόγια για το Σαγανάκι μας:

Το σαγανάκι “Ο Πολύφημος” αποτελεί την δική μας εκδοχή του αγαπημένου τυριού φορμαέλα και η γεύση του είναι μοναδική. Ανήκει στα μαλακά τυριά και συνήθως καταναλώνεται ψητό ή  τηγανητό ως μεζές ή ορεκτικό.

Στις 8 Σεπτεμβριου του 2013, είχαμε την τιμή να σχολιάσει ο Ηλίας Μαμαλάκης το σαγανάκι μας στο γνωστό περιοδικό Olive.

Συγκεκριμένα έγραψε : Το “μαντίλι καλαματιανό” χορεύεται, το σαγανάκι Καλαματιανό όμως που δοκιμάσαμε δεν τρώγεται απλώς, αλλα καταβροχθίζεται και μάλιστα με περισσή ευχαρίστηση αφού μπαίνει στο τηγάνι, λιώνει και αφήνει μια ωραία, βουτυράτη επίγευση. Ένα εξαιρετικό τυράκι που κουβαλά το όνομα του ξακουστού κύκλωπα και βοσκού της αρχαιότητας, του Πολύφημου. Παρασκευάζεται στην Εύα Μεσσηνίας απο την Πετρόπουλος & Σια Ο.Ε.

 

Filed Under: Uncategorized

Συυγνώμη,δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολίων

  • σαγανακι
  • σαγανακι1
  • σαγανακι2
  • σαγανακι-φωτο

Μία απλή συνταγή με σαγανάκι:

Ψητό Σαγανάκι με Τομάτα

saganakirecipeΠαίρνουμε τη συσκευασία με το σαγανάκι και το κόβουμε σε μικρές ροδέλες, περίπου 1,5 εκατοστό. Κατόπιν το βάζουμε στην ψηστιέρα ή στην ένδειξη grill του φούρνου μας σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να σχηματιστούν ραβδώσεις στην επιφάνεια του. Παράλληλα κόβουμε σε ροδέλες μία μεγάλη ντομάτα και και τις ψήνουμε στον φούρνο για πέντε λεπτά στους 160 βαθμούς. Όταν όλα είναι έτοιμα, παίρνουμε τη ροδέλα σαγανάκι και την βάζουμε πάνω απο την ντομάτα. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το πίατο μας.

 

 

 

Filed Under: Uncategorized

Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+