Π.Ο.Π Σφέλα Πολύφημος

Π.Ο.Π Σφέλα Πολύφημος

Η Σφέλα Πολύφημος παράγεται από ατόφιο πρόβειο  γάλα και είναι στην ουσία μια παραλλαγή της γνωστής φέτας. Η Σφέλα μας   έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Απο το 1960  ακολουθουμε την ίδια χωρίς καμία αλλαγή  συνταγή που αλλάζει χέρια στην Οικογένεια Πετρόπουλου.Η πλούσια χλωρίδα της περιοχής σε συνδυασμό με το μεράκι του Μιλτιάδη Πετρόπουλου στην παραγωγή καθιστούν την Σφέλα μας σε ένα μοναδικό γαστρονομικό προϊόν που βρίσκεται σε πολλά Ελληνικά ράφια καταστημάτων και το εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές.Έχουμε την τιμή να μας εμπιστεύονται για την ποιόητα και την γεύση της Σφέλας μας πολλοί επαγγελματίες χτίζοντας μαζί μας μακροχρόνια άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Η Σφέλα είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο ωριμάζει σε άλμη, έως ότου αποκτήσει το χαρακτηριστικό λευκοκίτρινο χρώμα του. Το σώμα της σφέλας είναι γεμάτο μικρές οπές, που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση. Ονομάζεται και τυρί της φωτιάς, λόγω της έντονης πιπεράτης γεύσης του.

 Λίγα λόγια για παραγωγή τη Σφέλα Πολύφημος:

Το γάλα αφού παστεριωθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε υψηλή θερμοκρασία, περνά σε θερμοκάζανο και πήζεται. Εκεί παραμένει για 45 λεπτά, κόβεται και αναθερμαίνεται τόσο ώστε να πάρει την απαιτούμενη θερμοκρασία. Στην συνέχεια, αφού αφαιρεθεί το τυρόγαλο με αντλία, παίρνουμε το τυρί που είναι στον πυθμένα του καζανιού και το τοποθετούμε σε τσαντίλες. Αφού στραγγίξει, μπαίνει στο πιεστήριο και έπειτα κόβεται σε λωρίδες, αλατίζεται, συσκευάζεται σε δοχεία ή βαρέλια, ωριμάζει για 3 μήνες και τότε μπορεί να καταναλωθεί.

  • SFELA2
  • SFELA1

 

 

 

 

 


Filed Under: Uncategorized

Συυγνώμη,δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολίων

Συνταγή με Σφέλα

Μία απλή συνταγή με τυρί Σφέλα:

Μανιάτικα παξιμάδια με τυρί Σφέλα


sfelarecipe

2 Παξιμάδια Μανιάτικα

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους

μισή κούπα του τσαγιού τριμμένη σφέλα

ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι

ξύδι βαλσάμικο

 

 

 

1.Μουσκεύουμε τα παξιμάδια μέχρι να μαλακώσουν

2.Βάλτε σε ένα πιάτο τα παξιμάδια και ρίξτε απο πάνω τους (ράντισμα) βαλσάμικο ξύδι.Προσθέστε ακόμα την ψιλοκομμένη ντομάτα καθώς και την τριμμένη σφέλα.

3. Επιπλέον ρίξτε αλάτι και ρίγανη για να δώσετε ακόμη πιο έντονη γεύση στο παξιμάδι.

Το πιάτο σας είναι έτοιμο.


 


Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+