Η Εταιρεία

Η Εταιρεία

nullΗ οικογένεια κατάγεται από του Ράδου Αρκαδίας και ασχολείται με την κτηνοτροφία από τον παππού Μιλτιάδη ο οποίος εμπορευόταν το γάλα και το τυρί που παρήγαγαν τα πρόβατά του . Ο γιος του , Ηλίας , ασχολήθηκε πιο επαγγελματικά αφού έμαθε την παραγωγή φέτας σε τυροκομείο στον Μαραθώνα . Έπειτα , εργάστηκε μερικά χρόνια ως μάστορας και αποφάσισε το 1960 να νοικιάσει ένα τυροκομείο και να γίνει επίσημα έμπορος . Η παραγωγή του έκλεψε τις εντυπώσεις από την αρχή και ο κόσμος αγάπησε τα προϊόντα του – φέτα , σφέλα , μυζήθρα . έτσι το 1976 μετακομίζει στην Εύα στο δικό του τυροκομείο όπου εργάζεται μαζί του και ο γιος του , Μιλτιάδης . Η επιτυχία συνεχίζεται , γίνεται γνωστή η ποιότητά του και η μεγάλη αναγνώριση έρχεται το 2003 στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας στο Λονδίνο όπου η φέτα Πετρόπουλου κερδίζει το αργυρό βραβείο . Ο Ηλίας όμως έχει πεθάνει από το 1999 και έτσι δεν έχει την χαρά αυτής της αναγνώρισης . Ο Μιλτιάδης συνεχίζει την παράδοση και το 2009 κατασκευάζει το καινούργιο τυροκομείο –ο Πολύφημος- μία σύγχρονη τυροκομική μονάδα που γίνεται στην Εύα Μεσσηνίας . Η παραγωγή επεκτείνεται και σε σκληρά τυριά με μεγάλη επιτυχία . Το τυροκομείο συνεχίζει την παραγωγή αγαπημένων γεύσεων .

Σε έναν σύγχρονο χώρο 2 στρεμμάτων είναι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας. Το τυροκομείο μας διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό συλλογής,καθαρισμού και επεξεργασίας του γάλακτος (Είμαστε από τα λίγα τυροκομεία στην Ελλάδα με τον εξοπλισμό αυτό), καθώς και ειδικούς χώρους παρασκευής, ωρίμανσης, συντήρησης  και ψύξης των Προϊόντων.Στην Εύα επίσης εδράζει ο στόλος των οχημάτων μας που διανέμει τα προϊόντα μας σε όλη την Μεσσηνία.Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί και κατάστημα χονδρικής & λιανικής πώλησης των τυροκομικών μας προϊόντων ¨Ο ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ¨ .

Γιατί επιλέξαμε την επωνυμία Πολύφημος:

Ο Όμηρος περιγράφει με λεπτομερή τρόπο την Ιστορία του Πολύφημου, ο οποίος ήταν βοσκός και τυροκόμος. Καθώς ο Οδυσσέας έμπαινε στην Σπηλιά του κύκλωπα , παρατήρησε να υπάρχουν καλάθια γεμάτα με τυρί, όπως επίσης παρατήρησε ότι όλα τα δοχεία, βαρέλια και λουτρά  που χρησιμοποιούσε ο Πολύφημος για να αποθηκεύει το γάλα του ήταν γεμάτα από άλμη (τυρόγαλο). Όταν έπηζε η παχύρευστη αυτή μορφή και γινόταν τυρί ο Πολύφημος έπαιρνε τα κομμάτια τυριού τοποθετώντας τα σε καλάθια. Την άλμη (τυρόγαλο) την κατανάλωνε επίσης.


Filed Under: Uncategorized

Συυγνώμη,δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολίων

  • pat4
  • εγκαταστασεις6
  • siveraward
  • miltiadis awards
  • egkatastaseis2
  • egkatastaseis3
  • egkatastaseis1
  • HETAIRIA-FTRED

Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+