Π.Ο.Π Φέτα Πολύφημος

Π.Ο.Π Φέτα Πολύφημος

Το βραβευμένο τυρί της οικογένειας Πετρόπουλου συνεχίζει να παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό και αγνό τρόπο αποκλειστικά απο αιγοπρόβειο Μεσσηνιακό γάλα όπως και τότε, που η φέτα “Πολύφημος” του Μιλτιάδη Πετρόπουλου κατέκτησε το βραβείο Sillver Award στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας τυριών WORLD CHEESE AWARDS στο Λονδίνο.Η φέτα του τυροκομείου μας είναι κατοχυρωμένη με πιστοποιητικό ονομασίας προέλευσης Π.Ο.Π (κάντε κλικ εδώ)

Λίγα λόγια για την παραγωγή της Βραβευμένης Φέτας μας:

Το γάλα αφού παστεριωθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε υψηλή θερμοκρασία, περνά στην πήχτρα και πήζεται. Εκεί παραμένει για 45 λεπτά, κόβεται και ρίχνεται σε ειδικά ανοξείδωτα καλούπια (τετράγωνα ή στρογγυλά, για δοχείο ή βαρέλι αντίστοιχα). Όταν στραγγίξει, αλατίζεται και παραμένει 24 ωρες με περιοδικά γυρίσματα σε αυτά. Στην συνέχεια συσκευάζεται σε βαρέλι ή δοχείο, όπου παραμένει σε ωριμαντήριο με καθορισμένες θερμοκρασίες και μετά απο 2μηνη ωρίμανση μπορεί να καταναλωθεί.

Τι κάνει το τυρί μας ξεχωριστό ώστε να κερδίσει το silver award σε διεθνή διαγωνισμό;
Η πλούσια χλωρίδα της περιοχής σε συνδυασμό με το μεράκι του Μιλτιάδη Πετρόπουλου στην παραγωγή καθιστούν την φέτα μας ένα μοναδικό γαστρονομικό προϊόν που βρίσκεται σε πολλά Ελληνικά ράφια καταστημάτων και το εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές.Έχουμε την τιμή να μας εμπιστεύονται για την ποιότητα και την γεύση της φέτας μας, πολλοί επαγγελματίες χτίζοντας μαζί μας άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης εδώ και πολλά χρόνια.

Λίγα λόγια για την Φέτα “Πολύφημος” :

Χρησιμοποιείται αποκλειστικά γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, (δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα αγριόγιδας) και το πρόβειο πρεπει να ειναι απο Ελληνκές φυλές. Η γεύση της φέτας είναι υφάλμυρη και ωριμάζει σε υγρό άλμης  για περίπου 2 μήνες. Δεν παράγεται σε όλα τα μερη της Ελλαδας, έχει ονομασία  Π.Ο.Π

  • siveraward
  • miltiadis awards
  • FETA1
  • μπιντονες2
  • DIAFANIA1

 


Filed Under: Uncategorized

Συυγνώμη,δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολίων

Συνταγή φέτα

Μία απλή συνταγή με τυρί Φέτα:

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με Φέτα και μπέϊκον



fetarecipe8 κουταλίες του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλιές του τσαγιού χυμός λεμονιού

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλιά του γλυκού τριμμένη ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

4 κομμάτια φέτα τυρί

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο.

4 κομμάτια μπέϊκον τηγανητό αι στραγγισμένο απο λάδια.


 

Προθερμάνατε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε αλατοπίπερο,σκόρδο,ρίγανη και χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα για να φτιάξετε την μαρινάδα.Τοποθετείτε τα στήθη  κοτόπουλου σε ένα ταψί φούρνου και το αλοίφετε με την μαρινάδα.Γεμίστε καθένα απο τα 4 στήθη κοτόπουλου με μία φέτα τυρί φέτα και μία φέτα μπέϊκον.Κλείστε τα ανοίγματα στα στήθη με οδοντογλυφίδες.Κατόπιν ψήνετε στους 350 βαθμούς το φaγητό σας για 30-35 λεπτά.



Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+