Χρυσό βραβείο στη μεσσηνιακή σφέλα “Πολύφημος”

Χρυσό βραβείο στη μεσσηνιακή σφέλα “Πολύφημος”

tsantila-sfela

Το χρυσό βραβείο κέρδισε η ΠΟΠ σφέλα “Πολύφημος” στον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών και Γαλακτοκομικών Προϊόντων.

Το Τυροκομείο “Πολύφημος” Μιλτιάδης Πετρόπουλος και Σία Ο.Ε. συμμετείχε στον διαγωνισμό, που έγινε στo πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού από 14 έως 16 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Leave a reply

18 − seventeen =

  • ladotiri1
  • ladotiri2
  • ladotiri3

 

Μία απλή συνταγή με λαδοτύρι:

Μελιτζάνα σαγανάκι με Λαδοτύρι


ladotiri2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

 

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

 

400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες  400

 

κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

 

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

 

κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

 

250 γρ. λαδοτύρι, χονδροτριμμένο

 

αλάτι και πιπέρι

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, και μόλις δέσει η σάλτσα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι, ή 4 ατομικά σαγανάκια, κατάλληλα για φούρνο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας και μοιράζουμε από πάνω τις ψημένες μελιτζάνες. Προσθέτουμε λίγη ακόμη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+