Συνταγή με γραβιέρα

Μία απλή συνταγή με Γραβιέρα:

Τυροκροκέτες με Γραβιέρα



τυροκροκέτες½ κ.γ. αλάτι

120 γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κομματάκια

130 γρ. αλεύρι

4 μεγάλα αυγά

60 γρ. γραβιέρα

1 φλιτζ. νερό


  1.  Βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2.  Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Την ξαναβάζουμε για 1 λεπτό πίσω στη φωτιά, για να γίνει λίγο πιο στεγνή.
  3. 3Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα αυγά και το μισό τυρί. Χτυπάμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.
  4.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220˚C.
  5.  Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, δημιουργούμε μικρούς λοφίσκους από το μείγμα πάνω σε μια αντικολλητική λαμαρίνα. Τους πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


 

Leave a reply

five × 1 =

  • ladotiri1
  • ladotiri2
  • ladotiri3

 

Μία απλή συνταγή με λαδοτύρι:

Μελιτζάνα σαγανάκι με Λαδοτύρι


ladotiri2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

 

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

 

400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες  400

 

κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

 

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

 

κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

 

250 γρ. λαδοτύρι, χονδροτριμμένο

 

αλάτι και πιπέρι

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, και μόλις δέσει η σάλτσα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι, ή 4 ατομικά σαγανάκια, κατάλληλα για φούρνο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας και μοιράζουμε από πάνω τις ψημένες μελιτζάνες. Προσθέτουμε λίγη ακόμη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+