Ξεροσφέλι

Ξεροσφέλι

Το Ξεροσφέλι Πολύφημος παράγεται από ατόφιο πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα και είναι στην ουσία μια  πρώϊμη μορφή της  Σφελας. Απο το 1960  ακολουθουμε την ίδια χωρίς καμία αλλαγή  συνταγή που αλλάζει χέρια στην Οικογένεια Πετρόπουλου.Ακολουθείται η ίδια διαδικασία με την παραγωγή της σφέλας μόνο που ψύχεται πρώϊμα κατα το στάδιο της ωρίμανσης.

 Λίγα λόγια για το Ξεροσφέλι:

Το Ξεροσφέλι διακρίνεται για το λευκοκίτρινο χρώμα του, την ωραία υφή και γεύση του.Είναι ιδανικό για τηγάνισμα.

 

 

Leave a reply

nineteen − sixteen =

  • kserosfeli3
  • kserosfeli4
  • kserosfeli ftred
  • 100_2733
  • 100_2735
  • 100_2732
  • 100_2734

Μία απλή συνταγή με Ξεροσφέλι:

Καγιανάς με παστό χοιρινό και τυρί Ξεροσφέλι

http://polyfimos.gr/wp-content/uploads/2014/07/kserosfelirecipe.jpg

-3 ντομάτες μέτριες περασμένες από τον τρίφτη
-2 αβγά
-200 γρ. χοιρινό παστό σε κομμάτια
-80 γρ. σφέλα Μεσσηνίας σε κύβους
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια

 

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες σε βαθύ τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγο. Προσθέτουμε το παστό χοιρινό, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να δέσει και ρίχνουμε τη σφέλα. Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, να δέσει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.

 

 

 

Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+