Μυζήθρα

Μυζήθρα

Η μυζήθρα μας παρασκευάζεται αποκλεστικά από Μεσσηνιακό αιγοπρόβειο γάλα που το αναμειγνύουμε με άλμη (τυρόγαλο) για να έχουμε ένα άριστης ποιότητας αγνό τυροκομικό προϊόν. Το χρώμα της της είναι λευκό και συχνά συνοδεύει ζυμαρικά φαγητά (μακαρόνια,χυλοπίτες,τραχανάς). Χρησιμοποιείται  και σε πίτες.

Λίγα λόγια για την μυζήθρα:

Η γεύση της είναι συνήθως υφάλμυρη. Για να πήξει, το μείγμα μπαίνει μέσα σε ένα ειδικό πανί (τσαντίλα) που κρεμιέται από ψηλό σημείο από τις τέσσερις άκρες του. Έτσι συνήθως τα κεφάλια μυζήθρας έχουν ένα απιοειδές σχήμα (σχήμα αχλαδιού). Οι δύο κύριες μορφές της είναι η χλωρή (ανθότυρος) και η σκληρή.

 

Leave a reply

6 + nine =

  • μυζηθρα
  • myzithra.photo
  • 100_2682
  • 100_2685

Μία απλή συνταγή με Μυζήθρα:
Μακαρόνια με Μυζήθρα και κομμένα ντοματάκια



nullΜακαρόνια ή χυλόπίτες (μακαρωνοτες η τετραγωνες)

250-500 γραμμάρια μυζηθρα τριμμενη

ελαιόλαδο

ντοματακια

πιπερι

     

     

    Βραστε τις χυλοπίτες ,βγάλτε τις απο την κατσαρόλα και στραγγίξτε τις.Τοποθετήστε τις πάλι πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέστε πάνω απο τις χυλοπίτες μέσα στην κατσαρόλα μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και τέσσερις κουταλιές τριμμένη μυζήθρα. Ανακατέψτε όλα αυτά μαζι καλα και ρίξτε τα σε ενα ρηχό πιάτο.Προσθεστε πιπέρι και κομμένα φρέσκια ντοματακια και σερβίρετε το πιάτο σας.

    Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

    ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

    ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

    Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

    Εύα Μεσσηνίας

    Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

    Developed by webicon   

    Google+