Κεφαλοτύρι

Κεφαλοτύρι

Το κεφαλοτύρι Πολύφημος παράγεται απο  φρέσκο, αιγοπρόβειο, παστεριωμένο και 100% Μεσσηνιακό γάλα. Δοκιμάστε και  τη νέα μας ιδιαίτερη γεύση το πιπεράτο κεφαλοτύρι. Χρησιμοποιείται τριμμένο συνοδεύοντας το φαγητό σε διάφορες μορφές του όπως ογκραντέν, ψητό, ή στα κάρβουνα. Επίσης είναι η πρώτη ύλη διαφόρων πιτών όπως π.χ η σπανακόπιτα.

Χαρακτηριστικά τυριού:

  • Ελάχιστο λίπος επί ξηρού: 40%
  • Μέγιστη υγρασία:               38%
  • Καλλιέργεια,πυτιά,αλάτι.

Λίγα λόγια για το κεφαλοτύρι:

Το Κεφαλοτύρι είναι ένα δημοφιλές και πασίγνωστο τυρί, έχοντας τις ρίζες του ήδη απο την βυζαντινή εποχή. Είναι ένα σκληρό τυρί που παράγεται σε κύλινδρους με στερεή μάζα και σκληρή εξωτερική επιφάνεια. Φτιάχνεται από πρόβειο γάλα ή/και κατσικίσιο γάλα.Είναι ελαφρώς αλμυρό με ευχάριστη χαρακτηριστική γεύση. Έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες Α, D και Ε και σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

 

Leave a reply

three × one =

  • piperato kefalotiri
  • κεφαλοτυρ3
  • κεφαλοτυρι1
  • κεφαλοτυρι2
  • κεφαλοτυρι4
  • κεφαλοτυρια3

Μία απλή συνταγή με Κεφαλοτύρι:

 Κεφαλοτύρι με μαριναρισμένες πιπεριές


kefalotirift

2 γλυκιές κόκκινες πιπεριές και μισό κιλό περίπου κεφαλοτύρι.

2 σκελίδες σκόρδο.

4 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

χυμό απο λεμόνι

αλάτι & πιπέρι

12 ελιές χαραγμένες

 

 


Κόβουμε το κεφαλοτύρι ισες μικρές φέτες και μετά σε λωρίδες.Αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους απο τις κόκκινες πιπεριές και κόψτε τις σε μορφή δαχτυλιδιού. Ψιλοκόψτε το σκόρδο καλά και αναμίξτε το με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού -Ρίξτε το μείγμα αυτό πάνω απο το κεφαλοτύρι και τις πιπεριές.Προσθέστε απο πάνω αλάτι με αρκετό πιπέρι. Μαρινάρετε περίπου για 1 ώρα και σερβίρετε το πιάτο γαρνιρισμένο με ελιές.


Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+