Γραβιέρα

Γραβιέρα

Η Γραβιέρα Πολύφημος παράγεται απο φρέσκο, αιγοπρόβειο, παστεριωμένο και 100% Μεσσηνιακό γάλα.

Χαρακτηριστικά προϊόντος:

  • Ελάχιστο λίπος επί ξηρού: 40%
  • Μέγιστη υγρασία:               38%
  • Καλλιέργεια,πυτιά,αλάτι.

Λίγα λόγια για την γραβιέρα:

Η γραβιέρα είναι είδος σκληρού κίτρινου τυριού.Παίρνει το όνομα της από την Ελβετική πόλη Γκρυγιέρ.Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.Έχει υπόγλυκη γεύση με μια ευχάριστη καβουρντιστή μυρωδιά

 

Leave a reply

sixteen − twelve =

  • γραβιερα1
  • γραβιερες1
  • γραβιερες2
  • γραβιερες3

Μία απλή συνταγή με Γραβιέρα:

Τυροκροκέτες με Γραβιέρα



τυροκροκέτες½ κ.γ. αλάτι

120 γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κομματάκια

130 γρ. αλεύρι

4 μεγάλα αυγά

60 γρ. γραβιέρα

1 φλιτζ. νερό


  1.  Βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2.  Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Την ξαναβάζουμε για 1 λεπτό πίσω στη φωτιά, για να γίνει λίγο πιο στεγνή.
  3. 3Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα αυγά και το μισό τυρί. Χτυπάμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.
  4.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220˚C.
  5.  Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, δημιουργούμε μικρούς λοφίσκους από το μείγμα πάνω σε μια αντικολλητική λαμαρίνα. Τους πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


 

Βρείτε μας στον χάρτη (κάντε κλικ στην εικόνα)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ο "ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ"

Δ/νση: Επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα

Εύα Μεσσηνίας

Τηλέφωνα: 2722041990 & 2722041435

Developed by webicon   

Google+